به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، غلامحسین محسنی اژه ای در نشست هفتگی خود با خبرنگاران و اصحاب رسانه ضمن گرامیداشت یوم الله 19 دی و میلاد با سعادت امام حسن عسگری گفت: قوه قضائیه مصمم به برخورد با انواع فسادها به ویژه فسادهای اقتصادی است و برای این قوه فرقی نمی اتهام متوجه چه نهاد، جریان یا جناحی باشد.
قوه قضائیه به هیچ عنوان تسلیم فضاسازی ها نخواهد شد
وی افزود: در این دولت هم پرونده هایی مثل پرونده ها بانک ها، حقوق های نجومی و بانک ملت و ... وجود دارد و قوه درحال رسیدگی به این پرونده هاست و به فضل الهی در راه مبارزه با فساد طبق چارچوب قوانین عمل می کند و به هیچ وجه تسلیم جوسازی و فضاسازی ها نخواهد شد و اگر براساس قانون کسی حرفی داشته باشد آن حرف را خواهد شنید.
وی تصریح کرد: اهتمام ما درراه مبارزه با فساد اقتصادی در مسیر کشف جرم متهم و برخورد قانونی و همچنین در مسیر برگرداندن اموال به شکاک و بیت المال است البته چه بسا در این مسیر جریان های سیاسی بخواهند بهره برداری سیاسی از اتفاقات بکنند که ارتباطی با قوه قضائیه ندارد.
محسنی اژه ای در ادامه این نشست خبری در خصوص پرونده بابک زنجانی و حواشی پیرامون آن گفت: از ناحیه وزارت اطلاعات درخواست کردند تا پرونده را در اختیارشان قرار دهیم اما ما می گفتیم چون در حال زدن کیفرخواست هستیم این امکان وجود ندارد شما متهم را نزد خود بیاورید و هر جا نیاز به پرونده داشتید به ما اعلام کنید تحلیل من این است که اگر وزارت اطلاعات هم بازجو خود را معرفی می کرد و تحقیقات شروع می شد باز هم اتفاقی نمی افتاد چون هر کاری که لازم بود صورت گرفته است.
وی ادامه داد: مردم باید بدانند زمانی که می خواهند مال خود را در اختیار فردی قرار دهند تحقیقات لازم را انجام دهند زیرا در شرایط فعلی ما چند پرونده سنگین غیر از پرونده زنجانی داریم که دلیل آن عدم تحقیقات نادرست است.
سخنگوی دستگاه قضا با اشاره به پرونده هایی مثل نگین غرب گفت: این پرونده بیش از 15 هزار شاکی داشته که با تلاش شعبه 15 و قاضی مربوطه بیش از 10 هزار نفر رضایت دادند که برایشان خانه گرفته شود یا خانه ای ساخته شود در حالی که رضایت گرفتن از 10 هزار نفر کار ساده ای نیست.
محسنی اژه ای با بیان اینکه موضوع شناسایی اموال زمان بر است گفت: گاهی متهم اموال را طلب کرده یا آن را جایی پنهان کرده که ناجا یا سپاه در برخی موارد نتوانستند آن را کشف کنند و دستگاه های دولتی و بانک ها نیز دقت لازم را انجام نمی دهند.
وی افزود: چند وقت پیش گزارشی به دست من از یکی از مغازه های زنجیره ای که احساس کردم فسادی در آن است به دست من رسید فردی در طول چهار ماه یعنی از شهریور ماه تا دی از یک بانک بیش از 2000 برگ چک گرفته و صادر کرده بود که تعداد قابل توجهی از آنها برگشت خورده بود یعنی ظرف مدت زمان کوتاهی از چند بانک 6040 چک برگشته خورده داشت که این نشان دهنده نیاز بانک های کشور به اصلاح اساسی است آیا دولت در این خصوص نباید اقدام جدی انجام دهد در این روند بیشتر بانک های درگیر بانک های دولتی بودند.
سخنگوی دستگاه قضا با بیان اینکه دولت درمورد پرونده زنجانی می پرسد چرا وی یک محموله را فروخت و پول آن را نگرفت چرا محموله دوم را فروخت ما می پرسیم چرا وقتی کسی تسهیلات می گیرد و آن را برنمی گرداند و یا چکی برگشت می خورد باز به او دسته چک می دهید.
محسنی اژه ای در خصوص اینکه چرا باید معوقات بانکی تکرار شود؟ گفت: چه کسی مسبب این معوقات است اینکه 1350 میلیارد تومان فقط برای یک فرد و در یک بانک باشد چه طور ممکن است البته بانک اعلام کرده این پول در جایی که لازم بود خرج نشده است.
وی ادامه داد: در رابطه با پرونده صندوق ذخیره فرهنگیان دو نفردیگر بازداشت شدند و 1600 میلیارد تومان معوقه بانکی دارند این معوقات برای ده سال پیش نبوده و جدید است.
سخنگوی دستگاه قضا با اشاره به اینکه بخشی از ایجاد این مشکلات مربوط به مسئله تحریم ها می شود، گفت: البته هنوز هم تحریم ها به طور کامل برداشته نشده و سیستم بانکی قادر نیست مبادلات ارزی داشته باشد.
محسنی اژه ای با طرح این سوال که چه کسانی در این داستان مقصرند گفت: بازپرس این پرونده بررسی های لازم را انجام داده و مدیر عامل شرکتی وابسته به شرکت نفت تحت عنوان شرکت نیکو را بازداشت و افراد دیگر تحت بازجویی قرار گرفتند.
بازداشت 12 مدیر در پرونده بابک زنجانی
وی افزود: در راستای پرونده بابک زنجانی چهار وزیر سابق مورد سوال جدی بازپرس قرار گرفتند و از رئیس بانک مرکزی نیز تحقیقات لازم به عمل آمد و این مدیر در رده های مختلف و دستگاه های مختلف بازجویی شدند و جمعا 12 نفر را بازداشت کردیم.
سخنگوی دستگاه قضا در خصوص اتهامات وارده شده به دستگاه قضا نیز گفت: جریان های ضد انقلاب خارجی به دنبال ایجاد یک دو قطبی کاذب هستند و این دو قطبی به ویژه در ایام انتخابات همواره پررنگ تر می شود اما قوه قضائیه نسبت به این موضوع هوشیار است و در مبارزه با فساد مجدانه وارد میدان خواهد شد.
محسنی اژه ای در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به نزدیکی ایام انتخابات آیا برنامه ای برای فیلترینگ کانال های شبکه های معاند مثل بی بی سی دارید یا خیر گفت: اسنادی که از ناحیه فضای مجازی منتقل می شود بسیار زیاد است البته ما امیدواریم شورای عالی فضای مجازی سیاست های خود را ابلاغ کند و کمیته ای مربوطه در تعیین مصادیق مجرمانه تلاش بیشتری کند البته اینها نافی مسئولیت دادستان و ناجا نیست.
وی در خصوص پرونده بابک زنجانی نیز گفت: از رئیس بانک مرکزی و بیش از 30 مدیر از دستگاه های مختلف تحقیقات مورد نظر به عمل آمد و 12 نفر در رابطه با این پرونده بازداشت شدند.
سخنگوی دستگاه قضا در خصوص پرونده بانک ملی نیز گفت: در این پرونده در قبال یک مشتری کار خلافی انجام شده که این موضوع اکنون در حال رسیدگی است و هم دستان این پرونده در یک ردیف نیستند.
بیش از 200 نفر در ارتباط با پرونده بابک زنجانی شناسایی شدند
محسنی اژه ای در خصوص مرتبطین با پرونده بابک زنجانی نیز گفت: بازپرس پرونده بابک زنجانی از هفته پیش تاکنون بیش از 200 نفر را به عنوان مرتبطین این پرونده مشخص کرده که عده ای به عنوان متهم و عده ای به عنوان مرتبط با این پرونده بدون اثبات اتهام و توسط دستگاه قضا پرونده شان در حال پیگیری است.
وی تصریح کرد: در مورد پرونده بابک زنجانی تنها سه متهم به دادگاه احضار شدند اساس کار دستگاه قضائی اثبات اتهام است و قطعا هرکس که اتهام وی ثابت شود دستگاه قضا آن را پیگیری خواهد کرد اما موضوع اصلی این است که اتهام ها اثبات شود.
سخنگوی دستگاه قضا در خصوص پرونده دیگری در ارتباط با بابک زنجانی گفت: پرونده های دیگری در راه است و این موضوع در حال بررسی است و اگر جرمی اثبات شود توسط دستگاه قضا به صورت جدی پیگیری می شود اما اینکه روند رسیدگی به این پرونده تا کجا ادامه خواهد داشت مشخص نیست.
محسنی اژه ای تصریح کرد: ما سعی داشتیم در مرحله اول کل مبلغ این پرونده رسیدگی کنیم اما هنوز نتوانستیم به کل مبلغ برسیم و جای یک مبلغ در پرونده خالی است و این مبلغی که اخیرا شناسایی شده تکافوی بدهی های وزارت نفت را ندارد.
وی در خصوص فیش های نجومی نیز گفت: در رابطه با فیش های نجومی تا الان فردی بازداشت نشده و کیفرخواستی نیز صادر نگشته است.